Fiona Waddell
journalist (editorial, direction, production, editing, interview)
Sint-Michielsgestel / NL
details
details
trackrecord
Televisie

2013 tot heden
De educatieve uitgever www.tumult.nl maakt lesdossiers voor mentorlessen van Vmbo en Havo/Vwo brugklassen. Deze dossiers zijn gekoppeld aan de site van Tumult. De Tumultconsultants geven trainingen aan docenten in het werken met Tumult waar ik filmreportages over maak. Ik doe hierbij de productie, camera, regie en montage.

2013 tot heden
Alles van Schijndel
Voor de website www.allesvanschijndel.nl maak ik de filmrubriek Lunchtijd Schijndel. Hierin ga ik tijdens de lunch op bezoek bij bedrijven in Schijndel. Op deze huiselijke manier krijgt de kijker een kijkje achter de schermen bij het bedrijf. Ik doe de productie, camera, regie en montage.

2010
Van Osch Film Produkties
Dit bedrijf maakt voornamelijk documentaires. Mijn taken tijdens mijn eindstage bestonden uit research, productie, regie, interviewen en monteren. Als eindcijfer kreeg ik een 8,5. Na mijn stage werkte ik op freelance basis nog aan enkele opdrachten.

2008 / 2009
Omroep Venlo
Stage als nieuws-verslaggever. Als eindcijfer kreeg ik een 8. Na mijn stage werkte ik er één dag in de week op vrijwillige basis als nieuws-verslaggeefster.

2006
Speelfilm 'Aartsengelen'
Dit was een film van Stichting DuS voor het jongerenfestival B-there. Ik deed de productie.

2005
Omroep Brabant
Voor de documentaire 'Maar vandaag leef ik mijn dromen' deed ik de productie en regie. Deze documentaire heeft tevens op het Boulevard Festival in ’s-Hertogenbosch gedraaid. Het gaat over mijn eigen leven en is een project van Stichting DuS.

2001 / 2002
TV Lokaal 7 (lokale omroep)
Presentatie van het programma ‘Telebingo.'

2001
Young Creative Award
Ik heb de Young Creative Award gewonnen voor de documentaire ‘Meiden uit de hel’, een film over aids en kinderprostitutie in de Filippijnen. Ik schreef het script en deed de regie. De documentaire is uitgezonden op RTL 4 en de reclamespotjes werden uitgezonden op TMF en Radio 538. Dit alles was in samenwerking met Visible TV, Terre des Hommes en het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking.

Schrijvende pers

2004 – 2008 en 2013 tot heden
Brabants Dagblad
Van 2013 tot heden schrijf ik als freelance verslaggever voor regio De Meierij van het Brabants Dagblad. Hierbij heb ik ook een vaste rubriek over ZZP'ers.
In 2007 en 2008 schreef ik portretten over zowel matureen als jongeren die iets bijzonders hadden meegemaakt voor de rubriek 'Leef.' Van 2004 tot en met 2006 interviewde ik voor de jongerenpagina 'Hotel de Jong' kinderen die iets bijzonders hadden meegemaakt.

2002
Spiegelbeeld
Ik heb een artikel geschreven voor het maandblad Spiegelbeeld. Het gaat over een periode dat ik ernstig ziek ben geweest. Niet alleen de negatieve kanten, maar ook de positieve kanten worden hierin belicht.

Internet

2000 tot heden
Webdesign
Ik heb een website gemaakt voor een natuurgeneeskundige therapeut; www.corrievandesande.net
Een website voor Strijkservice Sint-Michielsgestel. Helaas bestaat dit bedrijf niet meer.
Ten slotte heb ik een website voor mijzelf gemaakt; www.fionawaddell.net

2002 t/m 2006
Tumult
Naast de filmreportages die ik voor Tumult maak zat in de redactie van de Scholierenbox. Hiervoor heb ik bekende personen geïnterviewd zoals Koning Willem-Alexander (één vraag), Joop van den Ende en Ronn Moss. Ook heb ik reportages gemaakt over maatschappelijke onderwerpen, verschillende musicals en onderwerpen over werken en leren.

Radio
2001 / 2002
Radio Lokaal 7 (lokale omroep)
Presentatie van het nieuws en actualiteiten programma.

Overige
2013 tot heden
Lid van Communicatie Commissie Stichting Sport en Transplantatie.
awards
I won the Young Creative Award with the documentary 'Girls from Hell,' which was about child prostitution in the Philippines. This was broadcast on RTL 4.
specifics
- I work hard
- I am studious
- I keep appointments
- I'm flexible
- I am good at working together
- I am creative
- I can go deep
- I have my own interview technique
- I can make clear stories
- I am all-round employable; bureau editing, production, directing, editing, conducting interviews, final editing, camjo, etc.
- Besides making documentaries, I write and make websites
- I make products for different target groups
- I have a lot of experience in the field of journalism, both for television and the internet, radio and newspaper.
- I see journalism as my hobby!
equipment
Laptop met Avid
software knowledge
Uitgebreide kennis van de volgende computer programma’s: Word, Excel, PowerPoint, Avid, Paint Shop Pro, FrontPage

Basiskennis van: Adobe Première, Adobe Photoshop en Dreamweaver.

website
website

info
info
As a journalist I follow the news closely. In addition, I am very interested in personal stories and see it as a challenge to portray these stories in a beautiful way.

What do I want to offer and in what form? I have experience with bureau editing, directing, editing, camjo and conducting interviews. I also occasionally make websites for individuals and companies. The genres social, news, background and reportage, human interest, children and young people, portraits, but also amusement and entertainment appeal to me.

What do I have to offer?
- I work hard
- I am studious
- I keep appointments
- I'm flexible
- I am good at working together
- I am creative
- I can go deep
- I have my own interview technique
- I can make clear stories
- I am all-round employable; bureau editing, production, directing, editing, conducting interviews, final editing, camjo, etc.
- I have experience for television, internet, radio and newspaper.
- I make products for different target groups
- Journalism is my passion!

Specialties: - Driving license B, own transport, Small boat license I and II with International Certificate of Competence.
Languages: Dutch (mother tongue), English (good), German (fair), French (technical knowledge)
- Typing speed of 380 beats per minute.
- Extensive knowledge of the following computer programs: Word, PowerPoint, Avid, Adobe Photoshop, Paint Shop Pro, Animation Shop, FrontPage and the basic techniques of Dreamweaver and Adobe Premiere.
contact
contact


06-10348512


fionawaddell.net
discipline
discipline
Corporate film, Documentary, Short film, Television