Rubén F. Vargas Martens

Scenarioschrijver korte film Marokko gezocht

Scenarioschrijver korte film Marokko gezocht


(auto-translated from Dutch)

Korte film in Marokko, Ouarzazate. Opnames zullen rond maart, 2025 plaatsvinden. De film zal een speelduur van ca. 17 min hebben.

Logline
Wanneer Mounir, een jonge man wonend in de woestijn, zijn beste vriend verliest, blijft hij gevangen in een vervreemdend bestaan, terwijl hij tours geeft aan rijke toeristen, worstelt hij met de gedachten of Europa voor hem een nieuwe start kan zijn...

Thematiek
Thema van de film gaat over hoe vluchtelingen/migranten, nu actueler dan ooit, vaak worden gereduceerd tot cijfers in het nieuws, politiek en het gesprek bij het koffiezetapparaat, de menselijke factor wordt steeds vaker vergeten. Met deze film willen we een portret schetsen van iemand die verlangt naar een toekomst in Europa.

What do we offer?
Omdat dit een non-profit project is, wordt er niemand (op onkosten na) vergoed. Echter bieden wij de mogelijkheid om mee te kunnen werken aan een internationale productie met een groot maatschappelijk belang. Daarnaast zul je kennis maken met profesionele makers die naast dit project, full time in de industrie werken of gaan werken.

Type
professionele productie / lowbudget

Location
Nederland

Description
Een gedisciplineerde, creatieve en collaboratieve scenarioschrijver met een scherp oog voor verhaalstructuur en een sterke vaardigheid om boeiende personages en dialogen te ontwikkelen.

Je zult voornamelijk samenwerken met de regisseur en initiatief nemer van het project, Kilian Brons. Samen zullen jullie van het huidige idee een script ontwikkelen.

Job requirements / profile
Schrijftalent en Creativiteit
- Vermogen om originele en boeiende verhalen te bedenken.
- Goede beheersing van literaire technieken zoals plotontwikkeling, karakteropbouw, en dialoog.

Ervaring en Portfolio
- Aantoonbare ervaring in het schrijven van fictie, bijvoorbeeld korte films, tv-series, toneelstukken of speelfilms. (Een portfolio wordt gewardeerd).

Samenwerkingsvaardigheden
- Vermogen om goed te werken in teamverband met de regisseur en producent.
- Openstaan voor feedback en revisies, aangezien scripts vaak meerdere herschrijvingen doorlopen.

Tijdsmanagement en Discipline
- Het vermogen om onder druk te werken en deadlines te halen.
- Zelfdiscipline om zelfstandig te schrijven en projecten af te ronden.

Onderzoek en Authenticiteit
- In staat zijn om onderzoek te doen naar specifieke onderwerpen, culturen, en tijdperken om het verhaal realistisch en authentiek te maken.

Kennis van de Industrie*
- Inzicht in de film- of tv-industrie, waaronder het productieproces, de rol van agentschappen, en de manier waarop scripts worden ontwikkeld en verkocht.

*pre

Language requirements
Nederlands

Respond / more information
you have to log in to reply
Geplaatst12-10-2024
Expires 27-10-2024
180